Rothman-Simeone the spine - Herkowitz, Harry N. (Elsevier Saunders, 2006)
Piate vydanie tejto dvojdielnej publikácie pozostáva zo 16 častí., každá z nich má niekoľko kapitol. Za každou kapitolou je pre väčšiu prehľadnosť okrem množstva odkazov na literatúru uvedených aj niekoľko kľúčových odkazov zvlášť. Okrem samozrejmého doplnenia už existujúcich kapitol o najnovšie poznatky pribudlo aj niekoľko nových, ako napríklad kapitoly zaoberajúce sa chirurgickým riešením osteopenických fraktúr, náhradou medzistavcovej platničky a jadra, použitím transforaminálnej lumbálnej intervertebrálnej fúzie a kostných morfogenetických proteínov (BMP). Ďalšie nové kapitoly sa týkajú torakoskopickej chirurgie a jej klinických aplikácií a intraoperačného monitorovania. V prvej časti, ktorá sa venuje základnému výskumu, nájdeme novú kapitolu o úlohe genetiky a možnostiach génovej terapie pri liečbe degeneratívnych ochorení v budúcnosti. Ďalšie časti sa zaoberajú diagnostikou ochorení chrbtice, chirurgickou anatómiou, spinálnou fúziou, rôznymi ochoreniami a poraneniami chrbtice v detstve aj v dospelosti a ich komplikáciami, neúspešnými operáciami a rehabilitáciou. Kniha má 1620 strán, obsahuje množstvo čierno-bielych aj farebných obrázkov, schém a fotografií a je určená všetkým odborníkom v tejto oblasti - ortopédom, ortopedickým chirurgom, neurológom, neurochirurgom, neurorádiológom, fyziatrom a reumatológom