Legislatíva a prax v oblasti zdravotného postihnutia (Národná rada občanov so zdravotným postihnutím v SR, 2005)
18. - 19. 10. 2005 sa v Bratislave uskutočnil medzinárodný seminár Legislatíva a prax v oblasti zdravotného postihnutia, na ktorom odzneli nasledovné príspevky: Úloha národnej rady občanov so zdravotným postihnutím v SR, Príprava konvencie OSN o právach osôb so zdravotným postihnutím, Práca Európskeho fóra zdravotného postihnutia na Konvencii OSN o právach ľudí so zdravotným postihnutím, Zdravotné postihnutie v kontexte antidiskriminačnej legislatívy Európskej únie a Slovenskej republiky, Zákon o rovném zacházení a právních prostředcích ochrany před diskriminací – kde nejvíc chybí z hlediska osob se zdravotným postižením, Aktivisti a obhajcovia – výcvikový program v oblasti práv zdravotne postihnutých, Sebaobhajovanie ľudí s mentálnym postihnutím, Formovanie rovnoprávnej budúcnosti občanov so zdravotným postihnutím vo Veľkej Británii