Aktivisti a obhajcovia práv zdravotne postihnutých : tréningová príručka - Antalecová, Lucia; Kánová, Alena; Ondrušová, Darina (Slovenské národné stredisko pre ľudské práva, 2006)
Tréningová príručka pre aktivistov a obhajcov práv zdravotne postihnutých je členená do nasledovných kapitol a podkapitol: Teórie o zdravotnom postihnutí a antidiskriminačnom práve – posun z medicínskeho na sociálny problém, Právo Európskej únie (vývoj európskej politiky zdravotného postihnutia, rámcová smernica o zamestnávaní), Národná antidiskriminačná legislatíva (vo Veľkej Británii a Holandsku), Práca nezávislých orgánov v oblasti uplatňovania antidiskriminačného zákona (konkrétne príklady z Veľkej Británie a Holandska), Medzinárodné právo (zastupovanie pred Európskym súdom pre ľudské práva, medzinárodný dohovor OSN o právach osôb so zdravotným postihnutím), Ako viesť súdny spor (Praktické rady pri príprave stratégie precedentných prípadov – skúsenosť interights, Metodika podávania sťažností v prípade porušenia Európskej sociálnej charty)