Anatomie pro výtvarníky - Zrzavý, Josef, 1909-1990 (Avicenum, 1977)
Vo všeobecnej časti pojednáva autor o metódach plastickej anatómie, o plastických elementoch ľudského tela a jeho proporciách. Zaoberá sa mechanikou pohybu i telom v kľude a preberá jednotlivé časti ľudského tela a ich detailné tvary. V špeciálnej časti zoznamuje s vonkajším pohlavným ústrojím muža i ženy, s anatómiou ženy, rastovým obdobím i starobou.