Endoskopia a krvácanie : endoskopická diagnostika krvácania do hornej časti gastrointestinálneho traktu - Lukáč, Milan, 1932- (Hálkova zbierka., 1982)
Postgraduálna a praktická príručka zameraná na endoskopickú diagnostiku krvácania do hornej časti gastrointestinálneho traktu, ktorej ťažisko popri vlastnej endoskopii tvorí problematika krvácania do gastrointestinálneho traktu, osobitne u geriatrických pacientov a po medikamentóznej liečbe, ako aj výsledky vlastnej autorovej práce. Kniha je určená internistom (predovšetkým gastroenterológom), chirurgom, ale aj obvodným a závodným lekárom.