Panoptikum Města pražského - Marek, Jiří, 1914-1994 (Praha : Čs. spis., 1979)
Osm kriminálních příběhů z pražského podsvětí volně navazuje na autorovy knihy Panoptikum starých kriminálních příběhů a Panoptikum hříšných lidí. Také zde je kriminalita jen dynamickým motivem děje, jehož těžiště spočívá vevylíčení neopakovatelné atmosféry doby.
Frontispice
Obálka a vazba: Josef Týfa
50000 výt.
Keywords: české povídky; detektivní povídky; Czech short stories; detective short stories