Erik - Lundová, Doris (Ústredná knižnica pre nevidiacich Mateja Hrebendu (ÚKN), 1981)
Hrdinom knihy je mladý športovec, futbalista mužstva známejuniverzity, znamenitý plavec. Má sedemnásť rokov a zistí, že je neľútostne chorý. Lekári mu dávajú slabú nádej, takmer nijakú. Má leukémiu.