Sviňa - Soltész, Arpád, 1969-; Novák, Michal (Levoča Slovenská knižnica pre nevidiacich Mateja Hrebendu v Levoči, 2019)
Sviňa je fiktívny príbeh, ktorý sa neodohráva na Slovensku. Odohráva sa vo vymyslenej malebnej krajinke pod drobnými veľhorami. Nie je to dokument, ale vykreslenie atmosféry súčasnosti. Príbehy jednotlivých postáv vykresľujú systém, v ktorom neexistujú hranice medzi mafiou a politikou ani zločinom a zákonom. Život je bezcenný, smrť je tovar. Štát ovládajú nízke pudy vysokopostavených zločincov.
pre nevidiacich, slabozrakých a inak zdravotne postihnutých
Dostupná aj tlačená forma
Keywords: zvukové dokumenty; slovenské romány