Synovia Veľkej medvedice : Mladý náčelník. diel 5 - Welskopf-Henrich, Liselotte, 1901-1979 (Ústredná knižnica pre nevidiacich Mateja Hrebendu (ÚKN), 1989)
Tento diel sa nesie v znamení neúprosného boja o životnú existenciu Indiánov. Belosi sa usilujú nielen o odvedenie Indiánov do neúrodných rezervácií, ale aj o ich roztrieštenie.