Na Chesilské pláži - McEwan, Ian, 1948-; Šenkyřík, Ladislav, 1957- (Praha : Odeon, 2018)
Psychologický román o počátku jednoho manželství, které může skončit dříve, nežli vůbec začalo. Autor v sevřeném textu popisuje jednu svatební noc Florence a Edwarda. Dva snoubenci na počátku šedesátých let, kdy se všechno jeví tak uvolněně a mírně, musí překonat mnoho zavedených klišé a překážek. Ne všude dorazila zdánlivá svoboda a volnost ruku v ruce se sexuální nevázaností. Během svatebního dne se před čtenářem rozprostře celá historie jejich vztahu. Jeden jediný den může rozhodnout o jejich dalším společném životě.
Přeloženo z angličtiny
Keywords: anglické romány; English fiction