Elektronika s podporou PC : Visual Basic v praxi - Kainka, Burkhard (HEL, 2004)
Tato kniha a příklady, které jsou v ní uvedeny, kladou mimořádně nízké nároky na vaši peněženku. Neboť mimo malou připojovací desku budete potřebovat jen několik součástek, které jako amatéři-elektronici většinou máte ve svých zásobách, například tlačítka, NPN tranzistory, rezistory, diody LED, elektrolytické kondenzátory, diody a popř. fotoodpor. Univerzální připojovací deska má všechny vývody sériového portu přivedeny na zdířky. Navíc má malé experimentální propojovací pole pro stavbu pokusných zapojení. Páječku nemusíte zapínat, všechny součástky se jednoduše zastrkují.Všechny pokusy jsou naprogramovány v jazyce Visual Basic 5. Programy jsou vysvětleny i pro začátečníky, aby každý mohl snadno realizovat i své nápady. V poslední kapitole jsou představena i složitější témata, například časově kritické řízení nebo vazba s externí elektronikou. Čtenář je seznámen i s mnoha případy užité měřicí techniky.Současně s vlastními aplikacemi se kniha ještě zabývá i programováním pod Windows. Ukazuje, jak je možno některá volání API provádět přímo v jazyce Visual Basic. Mimo to je zde vyvinuta i nová DLL k sériovému portu v Delphi 4, uvedená ve tvaru zdrojového textu. Čtenář získá informace potřebné k vlastnímu vývoji DLL s funkcemi, které si sám nadefinuje.Na CD jsou rovněž obsaženy zdrojové i přeložené formy všech příkladů realizovaných v knize