Patologické vzťahy na pracovisku v podniku výskyt, konzekvencie, eliminácia : dizertačná práca - Michulek, Jakub (Žilinská univerzita v Žiline, Fakulta prevádzky a ekonomiky dopravy a spojov, 2024)
Primárnym cieľom dizertačnej práce je vytvoriť metodický postup monitorovania, eliminácie a prevencie patologických vzťahov pre veľké a stredné podniky. Práca obsahuje úvod, sedem kapitol a záver. Prvá kapitola je venovaná teoretickým východiskám skúmanej problematiky patologických vzťahov. Druhá kapitola sa zameriava na definovanie primárneho cieľa práce a z toho vyplývajúcich parciálnych cieľov. Tretia kapitola je zameraná na metodiku, použité metódy, výskumné predpoklady a hypotézy. V práci boli použité metódy ako analýza, syntéza, matematicko štatistické metódy (diskriminačná analýza, Pearsonov chi kvadrát test, korešpondenčná analýza, moderovaná mediácia), metóda dopytovania a iné. V štvrtej kapitole sú obsiahnuté výsledky práce. V rámci piatej kapitoly je zostavený metodický postup monitorovania, eliminácie a prevencie patologických vzťahov pre veľké a stredné podniky spolu s odporúčaniami a implementáciou. Šiesta kapitola porovnáva výsledky dizertačnej práce s výsledkami vedeckých pracovníkov. Posledná kapitola pozostáva z teoretických a praktických prínosov dizertačnej práce.