Natural disaster warning system for high-speed railway safety operation - Hu, Qizhou (Advances in High-speed Rail Technology, 2024)
Táto kniha skúma mechanizmy za dopravnými nehodami na vysokorýchlostnej železnici (HSR) spôsobenými prírodnými katastrofami, pričom využíva koncept „dynamického sledovania, vyhodnocovania situácie a riadenia včasného varovania“. Zavádza systém varovania pred prírodnými katastrofami na zaistenie bezpečnosti operácií HSR a zároveň poskytuje podrobné riadiace opatrenia a metódy, ktoré riešia výzvy, ktoré predstavujú prírodné katastrofy. Analýzou súčasného stavu a objektívnych okolností bezpečnostných operácií HSR sa táto kniha odlišuje od podobných publikácií doma aj v zahraničí. Vykonáva hĺbkovú analýzu bezpečnej prevádzky vysokorýchlostných železníc prijatím prístupu systémovej vedy, ktorý efektívne spája teóriu s praktickými aplikáciami. Ďalej kniha skúma vývojovú trajektóriu vysokorýchlostných železníc a skúma určenie ich bezpečnej prevádzky. Komplexne hodnotí bezpečnosť prevádzky vysokorýchlostných železníc využitím matematických teórií neistoty a následne prezentuje podrobné opatrenia na efektívne riešenie bezpečnostných problémov súvisiacich s vysokorýchlostnými železnicami. (Poznámka vydavateľstva) This book explores the mechanisms behind high-speed railway (HSR) traffic accidents caused by natural disasters, employing the concept of “dynamic tracking, situation assessment, and early warning management”. It establishes a natural disaster warning system for ensuring the safety of HSR operations, while providing insightful management measures and methods that address the challenges posed by natural disasters. By analyzing the current state and objective circumstances of HSR safety operations, this book distinguishes itself from similar publications both domestically and internationally. It conducts an in-depth analysis of the safe operation of high-speed railways by adopting a systems science approach that effectively merges theory with practical applications. Furthermore, the book explores the developmental trajectory of high-speed railways and investigates the determination of their safe operation. It comprehensively evaluates the safety of high-speed railway operations by employing mathematical theories of uncertainty, subsequently presenting detailed measures to effectively tackle safety concerns related to high-speed railways. (Publisher's note)