Artificial intelligence in commercial aviation : use cases and emerging strategies - Pilon, Ricardo V. (Routledge/Taylor & Francis Group, 2024)
"Túto knihu si musia prečítať manažéri letectva a všetky zainteresované strany, ktoré sa zaujímajú o zlepšenie obchodnej výkonnosti leteckých spoločností. V tejto knihe, prvej svojho druhu o AI v komerčnom letectve, autor načrtáva, ako sa strojové učenie a AI zrýchľujú a Okrem toho sa autor delí o poznatky o mnohých nových prípadoch použitia, ktoré môže priniesť nová technológia, a zaoberá sa všetkými kľúčovými funkciami od leteckej navigácie, letovej prevádzky až po predaj, distribúciu, maloobchod a komerčnú optimalizáciu teší sa na blockchain a metaverse a jeho príležitosti Vďaka pripojeným zariadeniam a internetu všetkého (IoE) sa letecké spoločnosti môžu stať maloobchodníkmi, predávať, dodávať a poskytovať služby holistickým skúsenostiam prispôsobeným jednotlivcom v reálnom čase. To si vyžaduje, aby letecké spoločnosti modernizovali procesy a postupy podporované rozhodovacou inteligenciou (AI), ktorá využíva sofistikované poznatky a vykonáva automatizáciu služieb v reálnom čase. Transformácia leteckých spoločností z výroby na realizáciu založenú na službách si tiež vyžaduje, aby oddelenia boli zosúladené s prvoradými cieľmi v oblasti zákazníckej skúsenosti a ziskovosti. Kniha ukazuje, ako možno AI nasadiť aj na prepracovanie organizácie leteckých spoločností. Autor tiež popisuje ďalšiu vlnu obchodnej transformácie okolo integrácie komerčných funkcií pomocou kompozitnej AI na podnikovej úrovni. Vďaka svojmu holistickému chápaniu a skúsenostiam v odvetví leteckej dopravy autor poskytuje cenné poznatky a pomáha manažérom pochopiť, ako prijať ML a AI a prispieť k budúcemu úspechu komerčného letectva a nákladnej dopravy" (Poznámka vydavateľa)