Partition of unity methods - Bordas, Stéphane P.A; Menk, Alexander; Natarajan, Sundararajan (Wiley, 2024)
Metóda konečných prvkov (MKP) má problémy s diskontinuitami, singularitami a pohyblivými hranicami, hoci je to nástroj číslo jedna pre počítačom podporovaný dizajn a inžinierstvo. Metódy delenia jednoty riešia tieto výzvy a v súčasnosti sa čoraz viac implementujú v komerčne dostupnom softvéri. Partition of Unity Methods poskytuje podrobný prehľad jej základov, najmä rozšírenej metódy konečných prvkov pre aplikácie pri riešení problémov s pohyblivými hranicami. Významní akademici a autori predstavujú XFEM ako prirodzené rozšírenie tradičnej metódy konečných prvkov (FEM) prostredníctvom jednoduchých jednorozmerných príkladov, ktoré tvoria základ pre následné zavádzanie problémov vyšších dimenzií. Táto kniha umožňuje čitateľom plne porozumieť a využívať XFEM práve vtedy, keď sa stáva čoraz dôležitejším pre priemyselnú prax. (Poskytuje vydavateľ)