Theory and practice of additive manufacturing - Mukherjee, Tuhin; DebRoy, Tarasankar (Willey, 2024)
"Aditívna výroba (AM) je proces vytvárania dielov postupným pridávaním tenkých vrstiev materiálov, niekedy vrstiev tenších ako ľudský vlas. Počítače hrajú ústrednú úlohu v AM, pretože proces tlače sa riadi digitálnym modelom. Predstavte si, že počítač krája trojrozmerný objekt do mnohých paralelných tenkých rezov, zisťovanie, ako vytlačiť každý rez jeden po druhom, a potom mať mechanizmus na spojenie každej vrstvy s tými, ktoré boli predtým uložené. Časti sú vyrobené z kovov, keramiky, polymérov, a kompozitných materiálov Existuje mnoho typov aditívnej výroby. Výber ovplyvňuje typ tlačeného materiálu, jeho veľkosť, konkurencieschopnosť nákladov a ďalšie atribúty.“ (Poskytnuté vydavateľom)