6G and next-generation internet : under blockchain Web3 economy - Beniiche, Abdeljalil (CRC Focus, 2024)
„Očakáva sa, že šiesta generácia (6G) bezdrôtových celulárnych sietí bude zahŕňať najnovší vývoj v sieťovej infraštruktúre a nové pokroky v technológiách. 6G nielenže preskúma viac spektra vo vysokofrekvenčných pásmach, ale aj zblíži technologické trendy vrátane prepojenej robotiky, umelá inteligencia (AI) a technológie blockchain. Existuje tiež silná predstava, že sa zmení povaha mobilných terminálov, pričom sa očakáva, že inteligentné mobilné roboty budú hrať dôležitejšiu úlohu. 6G sa stane viac zameraným na človeka ako 5G, ktoré sa primárne zameriavalo na priemyselné vertikály“ (Poskytuje vydavateľ)