Deep learning based applications for multimedia processing applications : volume two : signal processing and pattern recognition - Bhatti, Uzair Aslam; Mengxing, Huang; Li, Jingbing; Bazai, Sibghat Ullah; Aamir, Muhammad (Boca Raton ; London ; New York : CRC Press/Taylor & Francis Group, 2024)
"Deep Learning for Multimedia Processing je komplexná príručka, ktorá skúma revolučný vplyv techník hlbokého učenia v oblasti spracovania multimédií. Táto kniha je napísaná pre široké spektrum čitateľov, od študentov až po profesionálov, a ponúka stručný a dostupný prehľad o aplikácii hlbokého učenia v rôznych multimediálnych oblastiach vrátane spracovania obrazu, analýzy videa, rozpoznávania zvuku a spracovania prirodzeného jazyka Prvý zväzok, ktorý je rozdelený do dvoch zväzkov, začína predstavením základných konceptov hlbokého učenia, ktoré čitateľom poskytuje pevný základ. pochopiť jeho význam pri spracovaní multimédií. Čitatelia zistia, ako techniky hlbokého učenia umožňujú presné a efektívne rozpoznávanie obrazu, detekciu objektov, sémantickú segmentáciu a syntézu obrazu. Kniha tiež obsahuje techniky analýzy videa vrátane rozpoznávania akcií, titulkov videa a generovania videa, pričom zdôrazňuje úlohu hlbokého učenia pri získavaní zmysluplných informácií z videí. Okrem toho kniha skúma úlohy spracovania zvuku, ako je rozpoznávanie reči, klasifikácia hudby a detekcia zvukových udalostí pomocou modelov hlbokého učenia. Ukazuje, ako môžu algoritmy hlbokého učenia efektívne spracovať zvukové údaje, čím sa otvárajú nové možnosti v multimediálnych aplikáciách. Nakoniec kniha skúma integráciu hlbokého učenia s technikami spracovania prirodzeného jazyka, čo umožňuje systémom porozumieť, generovať a interpretovať textové informácie v multimediálnych kontextoch. V celej knihe sú uvedené praktické príklady, úryvky kódu a prípadové štúdie z reálneho sveta, ktoré čitateľom pomôžu získať praktické skúsenosti s implementáciou riešení hlbokého učenia pre multimediálne spracovanie. Hlboké učenie pre multimediálne spracovanie je základným zdrojom pre každého, kto sa zaujíma o využitie sily hlbokého učenia na odomknutie obrovského potenciálu multimediálnych údajov." (Poskytuje vydavateľ)
"Deep Learning for Multimedia Processing is a comprehensive guide that explores the revolutionary impact of deep learning techniques in the field of multimedia processing. Written for a wide range of readers, from students to professionals, this book offers a concise and accessible overview of the application of deep learning in various multimedia domains, including image processing, video analysis, audio recognition, and natural language processing. Divided into two volumes, Volume One begins by introducing the fundamental concepts of deep learning, providing readers with a solid foundation to understand its relevance in multimedia processing.Readers will discover how deep learning techniques enable accurate and efficient image recognition, object detection, semantic segmentation, and image synthesis. The book also covers video analysis techniques, including action recognition, video captioning, and video generation, highlighting the role of deep learning in extracting meaningful information from videos. Furthermore, the book explores audio processing tasks such as speech recognition, music classification, and sound event detection using deep learning models. It demonstrates how deep learning algorithms can effectively process audio data, opening up new possibilities in multimedia applications. Lastly, the book explores the integration of deep learning with natural language processing techniques, enabling systems to understand, generate, and interpret textual information in multimedia contexts. Throughout the book, practical examples, code snippets, and real-world case studies are provided to help readers gain hands-on experience in implementing deep learning solutions for multimedia processing. Deep Learning for Multimedia Processing is an essential resource for anyone interested in harnessing the power of deep learning to unlock the vast potential of multimedia data" (Provided by publisher)
Obsahuje bibliografie a register
Keywords: multimediálne systémy; Multimedia systems; strojové učenie; Machine learning; digitálne video; Digital video; elektronické dokumenty; Electronic documents; kolektívne monografie; Collective monographs