The science of green energy - Spellman, Frank R. (CRC Press / Taylor & Francis Group, 2024)
"Starosť o životné prostredie a dopady znečistenia priniesli potrebu prejsť od využívania a spoliehania sa na uhľovodíky na zdroje energie, ktoré sú neutrálne voči znečisteniu alebo takmer neutrálne voči znečisteniu alebo obnoviteľné. Navyše vplyv dvesto rokov industrializácie a prudký rast populácie ohrozuje budúce zásoby uhľovodíkových zdrojov energie. Preto sa implementácia zelených zdrojov energie prezentuje technológiami a technikami, ako aj reálnym využívaním a prevádzkou dnešnej zelenej energie aplikácie založené na energii. Táto praktická kniha je určená na použitie ako zdroj informácií pre bežného čitateľa alebo na kurz energetiky, chémie alebo inžinierstva v oblasti obnoviteľnej energie, kde sa zelená energia stáva kľúčovým hráčom vyplniť veľkú medzeru chýbajúcich informácií v publikovaných textoch, ktoré sa zaoberajú práve prebiehajúcou revolúciou v oblasti zelenej energie, konkrétne poskytuje informácie týkajúce sa mnohých rôznych zdrojov energie“ (Poskytuje vydavateľ)