Smart nanomaterials - Munaweera, Imalka; Madhusha, M. L. Chamalki (Emergring materials and technologies, 2024)
"Inteligentné nanomateriály sú základom rôznych vznikajúcich aplikácií a táto kniha sa zaoberá ich technologickým pokrokom, inováciami a praktickými aplikáciami. Pokrýva pokroky v najdôležitejších aspektoch chémie a materiálovej výroby nanomateriálov vrátane inžinierskych/perspektívnych aplikácií. Aplikácia inteligentných nanomateriálov v biomedicíne, poľnohospodárstve, potravinárstve a odevnom priemysle sa zaoberá praktickými príkladmi o budúcnosti inteligentných nanomateriálov a výhodách a nevýhodách spojených s inteligentnými nanomateriálmi podrobne Vlastnosti: Preskúma metódy syntézy, techniky charakterizácie a aplikácie inteligentných nanomateriálov vrátane príkladov. Poskytuje výrobné výhody, energetické a elektronické výhody, medicínske výhody, environmentálne účinky a ekonomické problémy. Podrobne vysvetľuje hodnotenie rizík na ľuďoch. Táto kniha je určená pre výskumníkov a postgraduálnych študentov v oblasti nanomateriálov a materiálovej vedy“ (Poskytuje vydavateľ)