Tunnel design methods - Bobet, Antonio; Einstein, Herbert H. (CRC Press / Taylor & Francis Group, 2024)
"Táto kniha sa zaoberá analytickými, numerickými a empirickými metódami navrhovania tunelov v pôde a v hornine. Poskytuje podrobné analytické a numerické metódy pre konštruktérov, je vhodná pre postgraduálnych študentov a vedie špecialistov na interakciu zem-podpora pri statickom a seizmickom zaťažení. Predstavuje základné koncepty správania sa zeme a výstuže a interakcie zem-výkop-podpora spolu s podrobnými informáciami o metódach používaných na projektovanie tunelov, s aplikáciami a o najnovšom vývoji v empirických metódach." (Poskytuje vydavateľ)