Algoritmy a údajové štruktúry. 1. diel, Reprezentácia údajov v pamäti - Varga, Michal; Kvaššay, Miroslav, 1988-; Mrena, Michal, 1997-; Klima, Valent; Kavička, Antonín; Adamko, Norbert, 1974- (Vysokoškolské učebnice, 2024)
Viacdielna publikácia Algoritmy a údajové štruktúry sa snaží priblížiť čitateľovi špecifický pohľad na svet údajových štruktúr. Tento pohľad je vo viacerých aspektoch odlišný od pohľadu iných autorov, no dúfame, že čitateľ, rovnako ako autori, ocení nielen jeho účelnosť, ale i vnútorný súlad a dovolíme si povedať, že aj istú krásu. Prvý diel publikácie uvádza čitateľa do problematiky výpočtovej zložitosti a nízkoúrovňového pohľadu na prácu s pamäťou počítača. Po prečítaní tohto dielu by mal čitateľ získať vedomosti, ktoré mu pomôžu pri implementácii údajových štruktúr opísaných ďalších dieloch, ako aj pri riešení bežných programátorských výziev