James - Barabáš, Pavol; Demján, Zoltán; Formánek, Alan; Gabčíková, Rebeka; Heuger, Martin; Koller, Igor; Lehotský, Ivan; Linek, Vlado; Mlynárčik, Alex; Myslivec, Dušan; Orolin, Michal; Pacek, Anton; et al. (Grand Prix kolekcia, 2024)
Fascinujúca cesta časom s legendárnym horolezeckým spolkom JAMES. Od skromných začiatkov troch priateľov v Tatrách v roku 1921 až po svetové úspechy v najvyšších pohoriach. Film zachytáva, ako JAMES prežil búrlivé historické obdobia 20. storočia, formoval generácie horolezcov a dodnes inšpiruje k láske k horám, slobode a priateľstvu. Unikátny pohľad do slovenského horolezectva odhaľuje príbeh plný vášne a odvahy, v ktorom sa Vysoké tatry stali symbolom sily a spolupatričnosti.