Algoritmy a údajové štruktúry. 2. Diel, Abstraktné pamäťové typy a štruktúry - Varga, Michal; Kvaššay, Miroslav; Mrena, Michal; Klima, Valent; Kavička, Antonín; Adamko, Norbert (Vysokoškolské učebnice, 2024)
Viacdielna publikácia Algoritmy a údajové štruktúry sa snaží priblížiť čitateľovi špecifický pohľad na svet údajových štruktúr. Tento pohľad je vo viacerých aspektoch odlišný od pohľadu iných autorov, no dúfame, že čitateľ, rovnako ako autori, ocení nielen jeho účelnosť, ale i vnútorný súlad a dovolíme si povedať, že aj istú krásu. Druhý diel publikácie sa zameriava na predstavenie trojúrovňového prístupu pri návrhu údajových štruktúr a vysvetlenie rôznych možností organizácie údajov v pamäti počítača. Po prečítaní tohto dielu by mal čitateľ zvládnuť vhodne implementovať manažment cieľovej pamäte, ako aj navrhnúť pamäťovú reprezentáciu množiny vzťahov medzi údajmi s ohľadom na efektívne využitie zdrojov počítača