Všeobecná cytológia - Bobák, Milan, 1941-; Herich, Rudolf, 1927-2009; Hudák, Ján, 1943- (Vysokoškolské skriptá, 1982)
Skriptum poskytuje základné informácie o histórii štúdia bunky, základných metódach cytologického výskumu, chemickom zložení buniek, štruktúre a funkcií jednotlivých bunkových organel-štruktúr z hľadiska najnovších poznatkov výskumu, procesoch reprodukcie buniek, ontogenéze a diferenciácie buniek. Text skrípt je doplnený o názorné schémy jednotlivých bunkových organel-štruktúr, ktoré vychádzajú predovšetkým z elektrónmikroskopických analýz a súčasne ukazujú na vzájomnú funkčnú spätosť jednotlivých bunkových komponentov