Všeobecná cytológia - Bobák, Milan, 1941-; Herich, Rudolf, 1927-2009; Hudák, Ján, 1943-; Bózner, Anton, 1937-1995; Košťál, Ladislav (Bratislava : Univerzita Komenského, Prírodovedecká fakulta, 1982)
Skriptum poskytuje základné informácie o histórii štúdia bunky, základných metódach cytologického výskumu, chemickom zložení buniek, štruktúre a funkcií jednotlivých bunkových organel-štruktúr z hľadiska najnovších poznatkov výskumu, procesoch reprodukcie buniek, ontogenéze a diferenciácie buniek. Text skrípt je doplnený o názorné schémy jednotlivých bunkových organel-štruktúr, ktoré vychádzajú predovšetkým z elektrónmikroskopických analýz a súčasne ukazujú na vzájomnú funkčnú spätosť jednotlivých bunkových komponentov
V zmysle smerníc Ministerstva školstva SSR č. Š 10 055/70-OV schválil Rektorát Univerzity Komenského v Bratislave ako vysokoškolský učebný text pre internú potrebu Prírodovedeckej fakulty UK rozhodnutím dňa 26. 2. 1982, č. 24942/1981 C VIII/2
Obsahuje bibliografiu
Keywords: cytológia; učebnice vysokých škôl; Textbooks (higher)