Biológia rastlín - Hudák, Ján, 1943-; Herichová, Alžbeta; Klenovská, Svatava; Lux, Alexander; Peterková, Ida (Vysokoškolské skriptá, 1984)
V rámci obsahovej prestavby štúdia na študijnom odbore biochémia sa do učebných osnov zaradil predmet biológia rastlín. Predložený text obsahuje súbor poznatkov o štruktúre niektorých bunkových organel a procesoch, ktoré sú s ich existenciou spojené. Skriptum ďalej obsahuje stručný prehľad anatomickej stavby rastlinného tela, ako aj charakteristiku niektorých špecializovaných typov rastlinných buniek. Vzhľadom na aktuálnosť, teoretický a praktický význam bunkového inžinierstva, učebný text prináša aj stručný prehľad problematiky rastlinných explantátov a izolovaných protoplastov...