Chémia procesov horenia a hasenia - Rantuch, Peter; Martinka, Jozef, 1983- (Edícia vysokoškolských učebníc, 2024)
Učebnica sa zaoberá procesmi horenia a hasenia z pohľadu chémie. Jednotlivé kapitoly sú navrhnuté tak, aby na seba navzájom nadväzovali a postupne objasňovali priebeh pyrolýzy a termooxidácie. Základným východiskom sú všeobecné chemické a fyzikálne zákonitosti. Na ich základe sú popisované javy spojené s iniciáciou, propagáciou a termináciou hornia. Publikácia taktiež obsahuje časti venujúe sa oblasti toxicity spalín, či veľmi aktuálnej téme retardérov horenia