Chémia procesov horenia a hasenia - Rantuch, Peter; Martinka, Jozef, 1983-; Kačíková, Danica, 1964-; Makovická Osvaldová, Linda, 1980-; Suchý, Ondřej; Slovenská technická univerzita v Bratislave. Materiálovotechnologická fakulta v Trnave (Bratislava Spektrum STU, 2024)
Učebnica sa zaoberá procesmi horenia a hasenia z pohľadu chémie. Jednotlivé kapitoly sú navrhnuté tak, aby na seba navzájom nadväzovali a postupne objasňovali priebeh pyrolýzy a termooxidácie. Základným východiskom sú všeobecné chemické a fyzikálne zákonitosti. Na ich základe sú popisované javy spojené s iniciáciou, propagáciou a termináciou hornia. Publikácia taktiež obsahuje časti venujúe sa oblasti toxicity spalín, či veľmi aktuálnej téme retardérov horenia
Vydala Slovenská technická univerzita v Bratislave vo Vydavateľstve Spektrum STU
Obsahuje poznámky pod čiarou
Obsahuje zoznam použitých symbolov a skratiek
Na obálke pod názvom: STU MTF Slovenská technická univerzita v Bratislave Materiálovotechnologická fakulta so sídlom v Trnave
Dielo je vydané pod medzinárodnou licenciou Creative Commons CC BY 4.0, ktorá povoľuje použitie, zdieľanie, prispôsobovanie, šírenie a reprodukovanie na ľubovoľnom médiu alebo v ľubovoľnom formáte, ak je uvedený pôvodný autor, zdroj a odkaz na Creative Commons licenciu, a ak sú vyznačené prípadné zmeny vykonané v diele
Obsahuje bibliografiu za jednotlivými kapitolami, bibliografické odkazy a register
Keywords: chemické procesy; horenie; hasenie; Chemical processes; Combustion; Fire fighting; učebnice vysokých škôl; Textbooks (higher)