Důkazní materiály : fascinující pohled do policejních spisů - Innes, Brian; Doncaster, Lucy (CPress : Albatros Media, 2025)
Čo všetko musí urobiť vyšetrovací tím na mieste činu, aby zaistil potrebné stopy? Ako sa vyvíjali jednotlivé kriminalistické metódy? Ktoré slávne prípady sú spojené so začiatkami daktyloskopie, DNA profilovaním alebo trebárs balistiky? Prečo vlastne neexistuje dokonalý zločin? Nahliadnite do policajných spisov a pod ruky skutočných forenzných špecialistov a spoznajte to, čo vám kriminálne seriály a detektívky len s ťažkosťami ukážu. Publikácia obsahuje popis viac ako stovky skutočných zločinov z celého sveta, vrátane slávnych prípadov O. J. Simpsona, Teda Bundyho, Johna Wayna Gacyho, "vrahov z močiara" Myry Hindleyovej a Iana Bradyho, Josepha Jamesa DeAngela ("Golden State Killer", muž, ktorý bol vystopovaný pomocou DNA v roku 2017), atentátu na let Lockerbie, "Unabombera" Theodora Kaczynského, otravy novičokom v Salisbury, identifikácie obetí pri požiari Grenfell Tower v Londýne a mnoho ďalších. Chronologicky popisuje a hodnotí role tých, ktorí významne prispeli k rozvoju forenzných metód v najrôznejších oblastiach, ako sú toxikológia, sérológia, otlačky prstov, rekonštrukcia tváre, balistika, psychologický profil páchateľov alebo trebárs DNA profilovanie. Obsahuje okolo 200 fotografií, z ktorých mnohé ponúkajú vzácny a súčasne fascinujúci pohľad do policajných spisov a moderných forenzných techník