Neufert : navrhování staveb : zásady, normy, předpisy pro objekty, konstrukce, projektování, požadavky na prostor, prostorové vztahy, rozměry budov, místností, zařízení z hlediska člověka coby měřítka a cíle : příručka pro stavebníky, projektanty, učitele a studenty - Neufert, Ernst; Kister, Johannes; Brockhaus, Mathias; Lohmann, Matthias; Merkel, Patricia; Hermanová, Eva (Praha : Grada Publishing, 2024)
Překlad 43. německého vydání světoznámé příručky o zásadách navrhování staveb pro architekty, projektanty a další profese odborníků činných ve výstavbě, která obsahuje vyčerpávající podklady pro jejich návrh od dispozičního řešení až po technické detaily. Kromě občanských budov se kniha věnuje stavbám pro výrobu, restauracím, hotelům, nemocnicím a dalším. Publikace vychází z německých norem DIN, přesto je jedinečným podkladem pro navrhování staveb i u nás. Ernst Neufert poprvé publikoval knihu Navrhování staveb již v dubnu roku 1936. Kniha se v průběhu následujících desetiletí stala stěžejním dílem celosvětové architektonické tvorby a obecně uznávaným podkladem pro navrhování budov. Je odkazována ve velkém množství architektonické literatury a v dnešní době je s drobnými úpravami přeložena do osmnácti jazyků. Původní obsah knihy od Ernesta Neuferta je i po jeho smrti stále aktualizován profesorem Johannesem Kisterem s podporou nadace Neufert-Stiftung, ve spolupráci s Ing. Mathiasem Brockhausem, Ing. Matthiasem Lohmannem a Ing. Patricií Merkelovou
"S podporou nadace Neufert-Stiftung"
Na obálke uvedený aj vydavateľ pôvodného nemeckého vydania: Springer
Preložené z nemčiny
QR kód uvedený v knihe obsahuje 16 videí v nemeckom jazyku
Obsahuje vysvetlivky značiek a skratiek
Obsahuje prehľad noriem
Keywords: stavebníctvo; architektonický dizajn; projektovanie stavieb; budovy; príručky