Aktuálne výzvy vo využívaní kooperatívneho vyučovania na slovenských školách - Pošteková, Beáta (Vedecké monografie, 2025)
Publikácia opisuje a analyzuje implementáciu kooperatívneho vyučovania na slovenských školách. Jednou z aktuálnych výziev pedagogiky je aktívna participácia žiakov na vyučovacom procese zamerať sa na rozvoj ich vedomostí a osobnosti. Štatisticky významné zlepšenia výkonov žiakov boli zistené prostredníctvom efektívneho skupinového vyučovania, vďaka ktorému je medzi členmi v skupine podporná interakcia či participácia. Metódy sociálno-konštruktivistického učenia ako nová vyučovacia paradigma podporujú kooperatívne vyučovanie ako alternatívu k tradičným formám vyučovania