Strategická komunikace - Hejlová, Denisa, 1979- (Univerzita Karlova, nakladatelství Karolinum, 2025)
Kniha podává ucelený výklad pojmu strategická komunikace a zároveň představuje úvod do nově ustaveného vědního oboru u nás. Autorka zasazuje strategickou komunikaci do širšího kontextu proměn digitálního světa, komunikačních nástrojů a geopolitiky. Pojednává o vzniku a vývoji strategické komunikace se zřetelem k teorii i praxi: výklad výzkumných metod a analytických nástrojů doplňují názorné případové studie. V neposlední řadě autorka rozebírá roli etiky a zabývá se postupy propagandy i dalších manipulativních praktik. Publikace je určena jak studujícím komunikačních a sociálněvědních oborů, tak i profesionálům z praxe