Strategická komunikace - Hejlová, Denisa, 1979-; Karlíček, Miroslav, 1979-; Orság, Petr; Potúček, Martin (Praha Univerzita Karlova, nakladatelství Karolinum, 2025)
Kniha podává ucelený výklad pojmu strategická komunikace a zároveň představuje úvod do nově ustaveného vědního oboru u nás. Autorka zasazuje strategickou komunikaci do širšího kontextu proměn digitálního světa, komunikačních nástrojů a geopolitiky. Pojednává o vzniku a vývoji strategické komunikace se zřetelem k teorii i praxi: výklad výzkumných metod a analytických nástrojů doplňují názorné případové studie. V neposlední řadě autorka rozebírá roli etiky a zabývá se postupy propagandy i dalších manipulativních praktik. Publikace je určena jak studujícím komunikačních a sociálněvědních oborů, tak i profesionálům z praxe
Obsahuje biografické informácie o autorke
Poznámky pod čiarou
Obsahuje bibliografiu a bibliografické odkazy
Publikácia určená pre študentov komunikačných a sociálnovedných odborov a profesionálom z praxe
Keywords: strategická komunikácia; komunikácia (dorozumievanie); strategický manažment; manažérska komunikácia; informačná etika; propaganda; manipulácia (psychológia); geopolitika; stratégie; medziodborový kontext; metodológia; monografie