Schrödingerova koťata - Gribbin, Jonathan; Urban, Zdeněk; Sladká, Kristýna; Mareš, Zdeněk (Praha : XYZ, 2025)
Fascinující pohled do světa kvantové fyzikyAutor čtivým způsobem vysvětluje složité koncepty, jako je kvantová provázanost, mnohasvětová interpretace nebo podstata reality, a zároveň odpovídá na otázky, jak tyto jevy ovlivňují náš každodenní život. Gribbin provází čtenáře záhadami kvantového světa a ukazuje, že vědecké poznání je nejen fascinující, ale také neustále plné tajemství. Kniha je skvělým průvodcem pro všechny, kdo chtějí pochopit základy moderní fyziky i její filozofické důsledky
Na obálke podnázov: Pátrání po skutečnosti
Na obálke uvedené: Pokračování bestselleru Pátrání po Schrödingerově kočce
Keywords: fyzika; kvantová fyzika; fyzikálna terapia; veda; monografie