Vymotávač : odhaľ tajné triky predajcov a využi to vo svoj prospech - Bruncko, Martin (inspiria publishing, 2025)
Čo všetko sa dá dosiahnuť pomocou dokonale pripravenej psychologickej manipulácie? Sú akcie a zľavy skutočne také výhodné, alebo je to len dômyselný trik obchodníkov? A prečo sme ochotní odovzdať svoje celoživotné úspory do rúk neznámym ľuďom?Manipulatívne techniky ovplyvňujú naše konanie a život ako taký, pričom si to mnohokrát ani neuvedomujeme, keďže sú sofistikovane zaobalené do priateľsky pôsobiacich a ego hladkajúcich podôb.Vymotávač približuje bežne využívané prefíkané praktiky, stratégie, psychologické hry či nástroje založené na psychometrickom marketingu, a to prostredníctvom rozporuplného osobného príbehu hlavného hrdinu Tommyho Adamsa, obchodníka ponúkajúceho pochybné finančné produkty cez telefón. Aj keď sú jeho praktiky mimoriadne neférové, nápadne sa podobajú marketingovým kampaniam obľúbených svetových značiek a obchodov.Kniha ťa prevedie neľútostným svetom manipulácií, pričom rozoberá viaceré etické a morálne otázky, no zároveň zodpovie aj tú najdôležitejšiu: Ako sa ubrániť voči manipulatívnym technikám, ktoré na nás striehnu na každom kroku?