Finančné modely v podnikovej praxi : momentum predikcie finančného práva - Ďurana, Pavol; Valášková, Katarína (Vedecké monografie, 2025)
Finančné zdravie predstavuje zásadný faktor úspechu podniku, jeho prežitia, konkurencieschopnosti na trhu, ako i trvalo udržateľného rozvoja. Je potrebné predikovať slabé miesta a možné riziká, ktoré by mohli viesť k finančnej tiesni. Malé a stredné podniky reprezentujú fundamentálny pilier každej úspešnej ekonomiky počas každej fázy ekonomického cyklu. Rovnako je to aj v slovenských podmienkach. Hlavným cieľom tejto monografie je preto skonštruovať predikčné modely pre malé a stredné podniky v podmienkach Slovenskej republiky v závislosti od ekonomického cyklu