Splendor : shromažďujte, rozvíjejte, prosperujte! - Marc, André (Asmodee Czech Republic, s.r.o, 2025)
Splendor je svižná a na pravidlá jednoduchá kartová hra o obchode s diamantami. Každý hráč ako renesančný obchodník nakupuje diamantové bane, ich vzácný obsah prepravuje a predáva, prípadne sa snaží získať pozornosť bohatých šľachticov. Dostatok bohatstva a pozornosť bohatých vám zaručia potrebnú prestíž. Pri tejto hre sa zabavia 2-4 hráči.Hra vyniká krásnym a kvalitným spracovaním, rovnako však aj tým, že napriek jednoduchým pravidlám je hra výborná nielen pre rodiny, ale aj pre skúsených hráčov. Počas hry získavate žetóny zlata a drahokamov. Tieto používate na to, aby ste kúpili karty rozvoja a vďaka tomu zrýchlili nákup ďalších vecí a získali prestíž. Keď sa vám podarí získať dostatok kariet rozvoja, upútate aj pozornosť šľachtica, vďaka čomu získate ešte viac prestíže