Pátrání po Schrödingerově kočce : kvantová fyzika a skutečnost - Gribbin, John R., 1946- (XYZ, 2025)
Může elektron procházet současně dvěma různými štěrbinami?Může být kočka zároveň živá i mrtvá?Zkušený popularizátor John Gribbin poutavě a srozumitelně přibližuje podivuhodný svět kvantové fyziky. Zabývá se kvantovou mechanikou a zejména principem neurčitosti, který je přelomovou představou pro výzkum mikrosvěta. Pokud byste chtěli vědět, jak je možné, že seriózní fyzik dospěje k závěru, že buď nic neexistuje, nebo existuje všechno, co je možné, nezbývá vám nic jiného, než si tuto knihu přečíst