Encyklopedie sci-fi filmu - Cífka, Petr, 1983-; Brouk, Filip; Čihula, Petr; Gál, Jan; Krause, Tomáš; Mičke, Marek; Mrázek, Ondřej; Rozšafný, Milan, 1988-; Rybář, Václav; Ryška, Karel; Sedláček, Mojmír, 1988-; Svoboda, Matěj (XYZ : Albatros Media, 2025)
Ucelený prehľad filmov a tvorcov, ktorí sci-fi žáner vystrelili ku hviezdam. Létající auta, mimozemšťané, dystopické režimy i cestování časem to a mnohem víc patří k filmovému sci-fi žánru. Ať už dáváte přednost intelektuálním klasikám, výpravné akci nebo roztomile podivným experimentům, v této encyklopedii najdete vše podstatné. Seznámíte se s filmy, které předběhly svou dobu, s triky, jež změnily pravidla hry, i s vizionáři, kteří dodnes inspirují nejen diváky, ale i vědce. Připoutejte se, protože tahle kniha vás vezme na mezihvězdnou jízdu, ze které se vám nebude chtít zpátky!