Zelené pokoje : inspirace pro zdravou a zabydlenou zahradu - Leffler, Ferdinand, 1978-; Frcalová, Tereza, 1980- (Host, 2022)
Jak můžete proměnit svou zahradu, aby byla intimnější a útulnější? Jaké ověřené postupy a architektonické triky a prvky využít, aby vám přinášela radost každý den v roce? Nechte se inspirovat!Zahrada nám dokáže zprostředkovat jedinečný kontakt s přírodou, stínem nebo světlem ale zejména je to bezpečné místo setkávání s našimi nejbližšími a také místo, kde můžeme být sami se sebou. Zodpovědně a vědomě naplánovaná zahrada nám navíc umožní pozorovat postupnou proměnu místa a vtahuje nás do svého vlastního času.Zakladatel ateliéru zahradní architektury Flera Ferdinand Leffler přirovnává jednotlivé části zahrady z hlediska funkce k místnostem v domě, vysvětluje nám podstatu těchto zelených pokojů a nabízí možnosti, jak je využít, aby naše prožitky strávené mezi stromy, květinovými záhony, vodní plochou a terasami byly co nejpříjemnější a nejintenzivnější.Kniha nás seznámí mimo jiné s příběhy pěti vybraných zahrad, na jejichž proměně se Ferdinand Leffler spolu s jejich majiteli podílel. Nabízí také praktické tipy a osvědčené postupy, které může při kompozici a zakládání zahrady využít každý