Proč milujeme zahrady? : rady a inspirace pro zahradu, ve které se dobře žije - Leffler, Ferdinand, 1978-; Křivská, Tereza (Host, 2025)
Každý kout vaší zahrady se může stát zdrojem radosti, uvolnění i přirozeným antidepresivem v uspěchaném světě. Projděte se desítkou zahrad navržených v ateliéru Flera a objevte, jak přetvořit vlastní venkovní prostor v místo, které budete milovat. Důvodů, proč si zamilovat zahradu, existuje nespočet. Záleží vždy na tom, co právě vám přináší životní spokojenost. Díky tomuto sebepoznání a promyšlenému konceptu vzniká zahrada, kde dokážeme zpomalit, nadechnout se a zažívat každodenní štěstí po celý rok.Tato podnětná publikace je již čtvrtou knihou renomovaného českého zahradního designéra Ferdinanda Lefflera, zakladatele úspěšného ateliéru Flera, autora populárních online kurzů a televizního pořadu Ferdinandovy zahrady. Kromě příběhů vybraných zahrad nabízí i množství praktických doporučení pro návrh a tvorbu vaší vlastní zahrady, které doprovází bohatá galerie inspirativních fotografií.Nedílnou součástí knihy je také podrobný průvodce, díky němuž objevíte kouzlo jedlé zahrady, včetně pečlivě navržených osazovacích plánů i osvědčených rad a tipů od různých odborníků v oboru