Bloudivý nerv : reset nervového systému a harmonizace těla, mysli a emocí - Maguire, Jessica (Stanislav Juhaňák - Triton, 2025)
Tato kniha podává pomocnou ruku všem, kteří se cítí zahlceni životem a myslí si, že ho nezvládají. Bez ohledu na vaši aktuální neradostnou realitu, míru stresu nebo paniky či hloubku deprese a pocitů bezmoci vždy existuje způsob, jak získat zpět ztracenou rovnováhu, sebedůvěru a vnitřní odolnost. Autorka nejprve podrobně vysvětluje fungování nervové soustavy a klíčovou roli bloudivého nervu v regulaci emocí a reakcí organismu na podněty. Následně nabízí sadu návodů a nástrojů, které vám pomohou naladit se na vlastní tělo a "slyšet", co vám říká. Poté již budete schopni vytáhnout z dalšího "balíčku" rad a postupů ten pravý nebo ty pravé, které vás vrátí do regulovaného, klidného, vyrovnaného stavu v jakékoli situaci, ať už budete podráždění, rozčílení, nerozhodní, skleslí, bez energie, nebo rezignovaní. Jedno je jisté: jakmile zmapujete území svého vnitřního světa a porozumíte tomu, co se děje v pozoruhodném systému mozek-tělo, získáte velkou moc a kontrolu nad svým životem a zdravím